Шинэ мэдээ
Их уншсан
Уншиж байна ..
Өдрийн төрх

Хэт халуун хүнс хэрэглэх нь хорт хавдар үүсэх шалтгаан

Хэтэрхий халуун цай, кофе уух нь эрүүл мэндэд аюултайг Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын дэргэдэх хорт хавдар судлах олон улсын агентлаг хүлээн зөвшөөрчээ. “Индепендент” сонинд ингэж мэдээлсэн байна.
 
“Хэтэрхий халуун ундаа уух нь улаан хоолойн хорт хавдрын шалтгаан болж болох юм, ингэхдээ чухамхүү температур нь хамгийн ноцтой” гэж Хорт хавдар судлах олон улсын агентлагийн захирал Кристотфер Уайлльд хэлжээ.
 
Тэр цельсийн65 градусын халуун нь хамгийн аюултай гэж эрдэмтэд сануулжбайна.Үүнээс бага температуртай шингэн хүнд аюулгүй, харин үүнээс дээш температур нь улаан хоолон хорт хавдар тусахэрдэсэл үүсгэдэгажээ.
 
“Халуун нэмэгдэх тусам улаан хоолойн хорт хавдар тусах эрсдэл ихэсдэгийг цай юмуу матег уламжлал ёсоор халуунаар нь уудаг (цельсийн 70 орчим градусын халуун)Хятад, Иран, Турк, түүнчилэн Өмнөд Америкийн орнуудад хийсэн судалгаа харуулсныг” ДЭМБ тэмдэглэж байна.
 
Согтууруулах ундаа болон тамхитай холбоотой эрсдэлийг эрдэмтдийн хийсэн судалгаанд бас харгалзан үзжээ.
СЭТГЭГДЭЛ
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд НИЙСЛЭЛ.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг хэллэгийг хязгаарласан тул бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/500 тэмдэгт
НИЙТ СЭТГЭГДЭЛ (0)